Nieuws

Appeltern viert de winter met het Winterfestival

Appeltern viert de winter met het Winterfestival

Appeltern viert de winter met het Winterfestival

De Tuinen van Appeltern

De herfstkleuren, de structuren van de bomen en struiken, de vruchten en de heerlijke geuren in het typische winterlicht boven water en veld. Met het Winterfestival sluit De Tuinen van Appeltern het tuinseizoen af, maar wordt ook het startsein voor een nieuw tuinjaar gegeven.

De tuin in…

Alle aandacht is er voor tuinplanten en tuinplannen; het is nu de tijd om daarmee bezig te zijn. Kwekers tonen hun collectie op de winterplantenmarkt en geven tekst en uitleg. Adviezen op het gebied van snoeien, bemesten en gazononderhoud worden uitgebreid gegeven door hoveniers. Sluit aan bij een praktische ‘doe’-rondleiding of krijg een persoonlijk schetsadvies!

Genieten

De wintertuin is om van te genieten. Hoe kunnen we zo lang mogelijk buiten blijven!? Het Winterfestival biedt oplossingen op allerlei manieren. Van modeshows met warme kleding tot winterbarbecue met streekproducten en glühwein, van verlichting tot presentaties van buitenhaarden, vuurkorven en praktische verwarmingselementen.

Winterse wereld

Het Winterfestival is veel meer dan alleen leerzaam! Men waant zich in de Middeleeuwen op het kampement met oude ambachten, een groep ganzen waggelt met hun hoeder door het park, er is een grote levende kerststal en winterse figuren doemen op. Even bijkomen? Neem dan een ritje met de arrenslee of de TukTuk of geniet van de winterse klanken van de koren en andere muziekgezelschappen.
Wintertijd is cadeautijd, dus bijzondere cadeaus en hebbedingetjes voor binnen en buiten zijn te vinden bij de meer dan 100 stands. Ook zijn indrukwekkende exposities van kunstenaars te bewonderen.

Decoraties en stillevens

Schoonheid zit vaak in hele kleine dingen; een geknakt takje, een gebroken dakpan, een bemost muurtje.. In de haast van alle dag blijven veel van dat soort pareltjes onopgemerkt. Doodgewone dingen die ineens heel mooi blijken te zijn door ze op een voetstuk te plaatsen. Toon, de natuurdecorateur van De Tuinen van Appeltern, maakt talloze stillevens van schijnbaar waardeloos materiaal. Tijdens het Winterfestival laten we die ingrediënten in zijn oorspronkelijke vorm zien. Enerzijds om te inspireren, anderzijds om opnieuw te leren kijken.

Aantrekkelijk geprijsd!

Het Winterfestival is een feest voor jong en oud, voor iedereen waar niemand zich een moment mag vervelen. Met alle activiteiten, figuranten, decoraties, shows en sfeer is er voor ieder wat wils. Niemand mag zich een moment vervelen! Op een feest mag niemand zich een moment vervelen en moet er voor elk wat wils zijn. Met alle activiteiten, figuranten, decoraties, shows en sfeer kan het al bijna niet meer mis gaan. Als een extra ‘traktatie’ hebben we de entreeprijs voor ons park voor deze gelegenheid verlaagd naar €7,50 per persoon. Abonnementhouders zijn uiteraard gratis welkom!

“Tijdens dit slotweekend zijn herfst- en winterdecoraties te koop, boeken en accessoires zijn extra voordelig en we verloten tien seizoensabonnementen voor 2015! Een betere afsluiting van een mooi seizoen kunnen wij ons niet voorstellen. Tot ziens in het nieuwe tuinseizoen, 1 maart 2015 openen we onze deuren weer!”