Nieuws

De Ondernemer van het jaar Maas & Waal 2015

De Ondernemer van het jaar Maas & Waal 2015

Op dinsdag 3 november heeft Ondernemend Maas & Waal in de rijhal van Paardrijvereniging en Ponyclub De Vier Heemskinderen te Beneden Leeuwen De Ondernemer van het Jaar Maas & Waal 2015 prijzen en de Rabobank MVO Award 2015 uitgereikt. Ook werd eenmalig de MVO Aanmoedigingsprijs 2015 uitgereikt, daar Rabobank Maas & Waal haar 100 jarig jubileum viert.

Ruim 450 ondernemers en bestuurders uit de gemeenten Druten en West Maas en Waal waren in een feestelijk omgetoverde rijhal getuige van een award waardig programma omlijst met een speciaal optreden van De Vier Heemskinderen te paard en een rode loper ontvangst voor alle gasten. De genomineerden werden gebracht in auto’s ter beschikking gesteld door De Waal Autogroep en met een postkoets daarna binnengereden. Jochem van Gelder verzorgde de presentatie.

* categorie Jonge Ondernemer van het Jaar

Chocolaterie De Tweeling – Jolanda Theunissen en Marijke Hendriks
De winnaar in de categorie Jonge Onderneming/Jonge Ondernemer 2015 heeft de start van het bedrijf goed voorbereid. Het totaalplaatje klopt bij Chocolaterie Tweeling te Beneden Leeuwen. Er is in korte tijd een formule neergezet met aandacht voor uitstraling en kwaliteit. Zowel de zakelijke als particuliere markt wordt bediend. De taakverdeling binnen het bedrijf is helder en er is een visie op de toekomst. De producten zijn gecertificeerd en klanten vinden een afwisselend assortiment. Iedere klant wordt door de eigenaren als Belangrijke klant gezien. De klanten komen dan ook uit een groot verzorgingsgebied. Het bedrijf straalt professionaliteit uit.

Categorie MKB, Horeca en Detailhandel

Groenrijk – John en William Cobussen
De winnaar in de categorie MKB, Horeca en Detailhandel is een familiebedrijf, dat op alle facetten van het ondernemerschap goed scoort.
Groenrijk te Beneden Leeuwen heeft een breed aanbod en oog voor presentatie, het biedt extra services en is zeer deskundig. De klant herkent vele vaste medewerkers en gezichten.
De eigenaren John en William kennen hun markt goed en willen de klant aan zich binden. De klant staat centraal. Er wordt een goed en groot assortiment aangeboden.
Het bedrijf is een solide bedrijf en de jury was onder de indruk van het getoonde ondernemerschap.

Categorie Industrie, Bouw en Dienstverlening

Maas Internal LogistiX – Wilbert Raap en Derek Oosterhoff
De winnaar in de categorie Industrie en Dienstverlening onderscheidt zich in de markt door het leveren van kwaliteit. Er wordt in samenspraak met de klant continue gezocht naar verbeterpunten. De opbouw van het bedrijf is bewonderenswaardig. Maas Internal LogistiX te Beneden Leeuwen is een innovatieve solide onderneming. De ondernemers Wilbert Raap en Derek Oosterhoff zijn ambitieus en streven het hoogste na. Het bedrijf is ook internationaal actief en realiseert daar een groot percentage van de omzet. De jury was onder de indruk van de prestaties van dit mooie bedrijf, dat ambitie uitstraalt.

Categorie Agrarisch

Zorgboerderij de Maashof – Monique en Marcel de Kok
De winnaar in de categorie Agrarisch zijn ondernemers met oog voor de klant en het land. Zorgboerderij de Maashof te Maasbommel biedt een volledig palet, zijn deskundig ,creatief en spelen goed in op de klant . Monique en Marcel kijken naar mogelijkheden en niet naar beperkingen. De diensten en producten worden afgestemd op de behoeften en wensen van de klant. Gedreven runnen zij een winstgevend bedrijf

Rabobank MVO Award 2015

Uit ruim 40 voordrachten – bedrijven, die dit jaar meedongen naar de titel Ondernemer van het Jaar Maas & Waal 2015 is er volgens de jury 1 duidelijke winnaar in deze speciale categorie in de regio Maas & Waal :
De Reuver Knitted Fashion/Breifabriek De Reuver – Erna de Reuver
De Reuver Knitted Fashion te Boven Leeuwen heeft een echt oog voor MVO. Er is oog voor de werknemers, die vaak allang aan het bedrijf verbonden zijn en in samenspraak door flexibilisering van arbeid kan teven goed ingespeeld worden op markt – en seizoen schommelingen. Ook recycling van producten en materialen staat hoog in het vaandel en hier wordt uitermate creatief mee omgegaan. Er is oog voor talent en opleiding en in deze wordt samengewerkt met scholen. Tenslotte beschikt dit winnende bedrijf ook over een Eko Etiket, dat benadrukt, dat er betrokkenheid is voor de leefomgeving

MVO Aanmoedigingsprijs 2015

( Dit is een eenmalige prijs uitgereikt, omdat Rabobank Maas & Waal dit jaar haar 100 jarig jubileum viert , in samenwerking met Dochters Advies . De prijs is een tweedaagse MVO cursus en wordt gegeven door de heer Huub Biezemans van Dochters Advies)
winnaar; Zorgcentrum St. Barbara- Mariël Kolvenbach van Zon
Zorgcentrum St.Barbara te Dreumel is een goed en mooi zorgbedrijf, dat MVO hoog in het vaandel heeft staan en dit verder kan optimaliseren en toepassen. De jury kent dan ook graag aan Zorgcentrum St Barbara en Mariël Kolvenbach van Zon en haar team de tweedaagse cursus MVO toe.