Nieuws

Een tuin zonder zorgen

Een tuin zonder zorgen

Een tuin zonder zorgen

De Tuinen van Appeltern

Het najaar en de winter zijn de beste seizoenen om een bestaande tuin te renoveren of een compleet nieuwe tuin te gaan aanleggen. De beplanting staat in ruststand en er is volop tijd voor dat in de lente alles weer gaat groeien.. De hoveniers van Dutch Quality Gardens, een collectief dat nauw samenwerkt met De Tuinen van Appeltern, wil mensen met ideeën graag helpen bij hun plannen. Op 15 en 16 oktober krijgt iedereen dan ook gratis schetsadvies.

‘Een tuin zonder zorgen.. dat is misschien wel veel gezegd,’ meent Ben van Ooijen, de initiatiefnemer van De Tuinen van Appeltern, ‘maar als toekomstige tuinbezitters er maar vast eens over nadenken, worden ze zeker een stuk gelukkiger met hun tuin.’

De zorgtijd in een tuin wordt bepaald door tal van keuzes. Een gazon moet 25 à 30 keer per jaar worden gemaaid.. een ligusterhaag wordt drie keer per jaar geknipt en een vijver, daar mag je een heel jaar niet aankomen. Er worden ook heel veel fouten gemaakt bij de aanleg; zoals het gebruik van moeilijk te bewerken grond, onkruid dat niet behandeld is en dat overal opkomt, wortels van bomen die niet zijn begrensd en teveel bestrating die nazakt.

Alles begint met een aantrekkelijk plan en een gerichte aanpak. De hoveniers van Dutch Quality Gardens helpen ‘beginners’ en ‘renovators’ graag een stuk op weg met de gratis schetsadviezen. Het is tegelijk ook een mooie gelegenheid om de meer dan 200 voorbeeldtuinen van Appeltern te aanschouwen.. het effect van hoogteverschillen, haagblokken en pergola’s is nergens beter te beleven dan in de praktijk.

Iedereen die gebruik wil maken van de diensten van Appeltern en de aangesloten hoveniers, moet zich inschrijven op www.appeltern.nl

Een matenplan en foto’s moeten worden meegenomen, dat praat een stuk makkelijker.
Iedereen die alvast wat tips en trucs voor de eigen tuin zou willen hebben, kan alvast kijken op tuingeluk.nl Daar wordt in 4 stappen uitgelegd hoe het tuingeluk verkregen wordt.