Nieuws

Feestbeesten in het groen

Feestbeesten in het groen

Feestbeesten in het groen

Van zondag 12 juni t/m zondag 19 juni wordt het jaarlijkse tuinfeest ‘Fleurig te gast’ in De Tuinen van Appeltern gehouden. Honderden stands, uitdagende exposities, meer dan 200 voorbeeldtuinen en duizenden bloeiende planten kleuren het 22 hectare grote park.

Het was een hele bewuste keuze om de lifestyle beurs ‘Fleurig, huis en tuin’ samen te voegen met Europa’s grootste tuininspiratiepark De Tuinen van Appeltern. Alle componenten voor een sfeervolle tuinfair zijn immers standaard in Appeltern aanwezig. honderden voorbeeldtuinen die jaarlijks worden vernieuwd en uitgebreid, de Wilde Weelde Wereld, Het Natuurlijk Spelenterrein en de Nationale Vaste Plantentuin. Aanbieders van allerlei tuin- en huisgerelateerde zaken passen perfect in deze heerlijke ambiance.
Voeg daarbij nog de tientallen adviseurs op het gebied van tuinontwerp, inrichting en duurzaamheid en het aanbod is compleet.

Ben van Ooijen, directeur van De Tuinen van Appeltern, wil bezoekers eigenlijk vooral laten ervaren wat tuingeluk is. Tuingeluk is voor iedereen wat anders.. voor de één is dat een high tea en een onderhoudsarme designtuin, voor de ander zijn dat oude schoenen op een rekje of een feestbeest van vilt. Appeltern staat normaal al bol van de tuingeluk elementen. Maar tijdens Fleurig te gast komt daar nog heel veel bij. Het mooie van Appeltern is de menselijke maat... iedereen kan zich herkennen in de talrijke tuinsituaties die ook 1 op 1 toepasbaar zijn in eigen omgeving. ‘De toegevoegde waarde van een tuin zou niemand mogen missen’, meent Ben, ‘veel tuinbezitters weten dat al en alle anderen nodigen we graag uit om het gewoon eens in de praktijk te komen ervaren’.