Nieuws

Fleurig & Appeltern

Fleurig & Appeltern

Fleurig & Appeltern

Van 14 t/m 21 juni wordt de lifestylebeurs Fleurig voor het eerst georganiseerd in De Tuinen van Appeltern. De combinatie van deze beurs met de praktijk van compleet aangelegde tuinen doet de harten van menig tuin- en buitenliefhebber op voorhand sneller kloppen…

Een week lang bruisen Appeltern en Fleurig van de activiteiten; lezingen, workshops, demonstraties, rondleidingen, praktische adviezen enz. En dat terwijl bezoekers ook al heel druk zullen zijn om ‘gewoon alles te zien’. Ga maar na… meer dan 200 aanbieders en meer dan 200 voorbeeldtuinen, daar moet je al heel wat tijd voor uittrekken. Dan is er ook nog het Tuinadviescentrum, de Wilde Weelde Wereld, het Natuurlijk Spelen-terrein, de Festivaltuinen in het teken van Vincent van Gogh, de Nationale vaste plantentuin en de vele gezellige terrassen en pleinen.

De aanleiding voor de samenstelling van de twee publiekstrekkers op tuingebied is eigenlijk heel logisch. Een fair als Fleurig komt het best tot haar recht in een mooie groene omgeving met puur buitengevoel. En een voorbeeldtuinenpark als Appeltern wil haar bezoekers best graag een weekje extra trakteren op lifestyle, design en groen van topproducenten. Om eindelijk eens een tuinbeurs te organiseren met echte tuinen, was en is een extra motivatie voor de samenwerking.

Fleurig op Appeltern is een eenvoudig verhaal, maar met veel karakter. De krachtenbundeling zorgt niet alleen voor meer aanbod; het brengt ook twee werelden samen met toegevoegde waarden voor de bezoeker. Tuininrichting in een natuurlijke setting, hoveniers en producten die adviseren en inspireren, sprekers die duurzaamheid en de praktische toepasbaarheid combineren. Een ontmoeting met het vak in een voor ieder maakbare werkelijkheid van Appeltern.

Uitgangspunt van Fleurig en Appeltern is het proeven van de toegevoegde waarde van tuin om daar vervolgens thuis mee aan de slag te gaan. Alles en iedereen is gebaat bij een mooiere tuinwereld. Met liefst een tuin en spullen die helemaal passen. Fleurig op Appeltern is een feest dat daar heel veel aan kan bijdragen, zelfs voor bezoekers zonder tuingevoel.