Nieuws

Nationaal Tuingelukweekend in De Tuinen van Appeltern

Nationaal Tuingelukweekend in De Tuinen van Appeltern

Nationaal Tuingelukweekend in De Tuinen van Appeltern

Tuingeluk-coaches® fungeren deze dagen als gastheer en docent. Ze leiden bezoekers (gratis!) rond, geven adviezen en tonen producten en methodieken waarmee het ultieme tuingeluk bereikt wordt in eigen tuin. Met welke trucs bevordert u de privacy? Hoe zorgt u voor voldoende groen zonder veel ruimte en wat doet u tegen geluidsoverlast? Deze en andere praktische vragen worden beantwoord.

Beleef Tuingeluk

Het liefdesvirus voor tuinen verspreid zich het beste door het beleven van gelukmomenten in de tuin. Zo is er tijdens het Tuingelukweekend een proeverij in de moestuin; wat is nou leuker dan eten uit eigen tuin? Op het Blotevoetenpad is de positieve werking op het lichaam te ervaren van het lopen op verschillende materialen. De muzikale optredens zorgen voor een gezellige sfeer in het park. Ook is er aandacht voor derdewereldlanden, die helemaal geen tuingeluk kennen. Door middel van waterputten maakt de IRSA Foundation het leven daar een beetje beter.

Waarom Tuingeluk?

Tuinbezitters die zich prettig voelen in zijn of haar eigen tuinomgeving zijn geduldiger, kunnen meer genieten van kleine dingen, hebben respect voor alles wat groeit en bloeit, zijn socialer, zijn gezonder en zijn vaak fitter. Kortom, hun leven is rijker en duurzamer. “Zo’n 80% van de tuinbezitters in Nederland heeft een niet optimale band met zijn of haar tuin”, meent Ben van Ooijen, initiatiefnemer van De Tuinen van Appeltern. “Dat is zonde en daarom willen wij de tuinbeleving veranderen aan de hand van de ‘vier basisvoorwaarden voor Tuingeluk'. Deze eenvoudige richtlijnen zijn begrijpelijk en voor iedereen toepasbaar. Het effect van een consequente toepassing is het voorkomen van teleurstellingen en het creëren van een groeiende band met de eigen buitenruimte. Tijdens het Nationaal Tuingelukweekend leert men hoe de voorwaarden toe te passen in eigen tuin.”

Het kan altijd beter

Een bezoek aan De Tuinen van Appeltern op 17 of 18 mei is een echte aanrader voor iedereen die niet gelukkig (genoeg) is met de eigen tuin. Tuingeluk is voor iedereen. Een tuin is immers nooit af en kan altijd beter of net een stukje mooier. De meer dan 200 voorbeeldtuinen van Appeltern zijn daarvoor het levende bewijs.

Tuingeluk is een initiatief van De Tuinen van Appeltern en het netwerk van Exclusief Geselecteerde Hoveniers. Echter breidt het draagvlak zich dagelijks uit naar andere hoveniers, ontwerpers, kwekers, tuincentra, fabrikanten en vele, bij de buitenomgeving betrokken, (maatschappelijke) organisaties. Voor meer info: www.tuingeluk.nl

Het Nationaal Tuingelukweekend vindt plaats op zaterdag 17 & zondag 18 mei in De Tuinen van Appeltern. Het park is dagelijks geopend van 1 maart tot en met de laatste zondag in november van 10.00 uur tot 18.00 uur. Ook op zon- en feestdagen. In maart, oktober en november tot 17.00 uur. De Tuinen van Appeltern is rolstoeltoegankelijk en honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. De toegangsprijs is € 12,50. Kinderen van 6 t/m 12 jaar ontvangen 50% korting en 65-plussers krijgen € 2,- korting. Bezoekadres: De Tuinen van Appeltern, Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern. Kijk voor meer informatie op www.appeltern.nl.