Nieuws

(Ouderwets) buitenspelen met Pasen in De Tuinen van Appeltern

(Ouderwets) buitenspelen met Pasen in De Tuinen van Appeltern

(Ouderwets) buitenspelen met Pasen in De Tuinen van Appeltern

De Tuinen van Appeltern

Jezelf verstoppen

Een tuin is pas een echte tuin als je jezelf kunt verschuilen achter een haagje, een plantrijke border of een tuinhuisje. Met dat soort elementen is verstoppertje spelen in de eigen tuin voor kinderen een feest dat ze nooit zullen vergeten. De meer dan 200 tuinen van Appeltern hebben stuk voor stuk een eigen signatuur, maar zijn voor kinderen allemaal even spannend. Dat effect wordt bereikt door de goede verhoudingen in groen en verharding en in hoog en laag. Kruip door, sluip door, ren vooruit en verstop je even; precies zoals dat thuis ook zou kunnen.

Drie voetbalvelden vol met paaseieren

Op het Natuurlijk Spelen terrein in De Tuinen van Appeltern worden op tweede paasdag honderden paaseitjes verstopt. Iedereen mag gaan speuren! Als je er vijf hebt gevonden mag je ze ruilen voor een paaslekkernij bij het paashaaswisselkantoor. Maar het gaat natuurlijk vooral om de verrassing van het zoeken. Wie heeft het eerste paaseitje gevonden en zullen er in het hoge gras wel écht eieren verstopt zijn? Spannend! Vorig jaar organiseerde Appeltern de ouderwetse zoektocht voor het eerst. Het enthousiasme van de honderden kinderen heeft ervoor gezorgd dat er ook dit jaar weer eieren gezocht kunnen worden. Moeder Natuur helpt dit jaar een handje mee, want de struiken zijn al veel groener, het Fluitenkruid bloeit en het gras is centimeters hoog!

Paasherinnering

Een tuin is veel meer dan een plek voor het terras, het gazon en de vijver. Aan uw tuin heeft u vaak de meest kostbare herinneringen. Het is de plaats waar u speelde, waar uw verjaardagsfeest werd gevierd en waar de kauwgomballenboom bleek te staan. De plek van het bankje waar u uw eerste onhandige kusje kreeg, waar de boot werd opgeschilderd en waar u de eerste eigen tomaatjes kweekte. En met Pasen, ja dat vergeet u ook nooit meer, met Pasen werden er de eieren verstopt.

‘Paaseieren zoeken’ vindt plaats op 21 april 2014 in De Tuinen van Appeltern. Het park is dagelijks geopend van 1 maart tot en met de laatste zondag in november van 10.00 uur tot 18.00 uur. Ook op zon- en feestdagen. In maart, oktober en november tot 17.00 uur. De Tuinen van Appeltern is rolstoeltoegankelijk en honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. De toegangsprijs is € 12,50. Kinderen van 6 t/m 12 jaar ontvangen 50% korting en 65-plussers krijgen € 2,- korting. Bezoekadres: De Tuinen van Appeltern, Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern. Kijk voor meer informatie op www.appeltern.nl.