Nieuws

Veiling van tuinspullen in De Tuinen van Appeltern

Veiling van tuinspullen in De Tuinen van Appeltern

De Tuinen van Appeltern

De Tuinen van Appeltern werkt samen met bijna alle Nederlandse fabrikanten van tuinmaterialen en ook tientallen kwekers. Elk jaar weer moeten daarom de nieuwste trends worden ingepast in de meer dan 200 verschillende tuinen. Daarvoor wordt de inrichting aangepast of soms ook compleet vervangen. Alles wat daarbij vrijkomt krijgt een tweede leven elders in het park of wordt als veilingstuk ingebracht op de jaarlijkse veiling.

Een goed doel

Eigenlijk is de tuinspullenveiling gewoon een gezellig feestje. Het gaat helemaal niet om grote bedragen. Het opbieden gaat meestal maar met één of twee euro, maar is daarom niet minder spannend. Voor een prikje gaan tuinliefhebbers vrolijk met hun aanwinst naar huis. Veilingmeester Ben van Ooijen vertelt de verhalen achter de objecten de opbrengst gaat naar diverse goede doelen. Al met al een compleet duurzame gebeurtenis, waarbij recycling en tuingeluk hand in hand gaan. De fabrikanten vinden het helemaal geweldig dat hun producten twee keer dienst doen.

Programma

Bezoekers van De Tuinen van Appeltern kunnen vanaf 10.30 uur de veilingitems bekijken. Tussen 12.00 en 13.00 uur kunt u zich inschrijven en ontvangt u een veilingkaart. Om 13.00 uur gaan de eerste items onder de hamer.

De Tuinveiling vindt plaats op 3 mei 2014 in De Tuinen van Appeltern. Het park is dagelijks geopend van 1 maart tot en met de laatste zondag in november van 10.00 uur tot 18.00 uur. Ook op zon- en feestdagen. In maart, oktober en november tot 17.00 uur. De Tuinen van Appeltern is rolstoeltoegankelijk en honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. De toegangsprijs is € 12,50. Kinderen van 6 t/m 12 jaar ontvangen 50% korting en 65-plussers krijgen € 2,- korting. Bezoekadres: De Tuinen van Appeltern, Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern. Kijk voor meer informatie op www.appeltern.nl.