De Arend in Winssen opent restaurant en tweede keuken voor catering en evenementen.

Wie het heeft over De Arend in Winssen, heeft het over de familie Tromp. In 1920 werd de eerste ‘Tromp’, Piet Tromp, uitbater van De Arend. Toen heette het trouwens nog Café Tromp. Sindsdien is de familienaam Tromp versmolten met het horecabedrijf dat al sinds 1899 is gevestigd in Winssen. Ook vandaag de dag staat De Arend onder de bezielende leiding van de familie Tromp, met inmiddels de vierde en vijfde generatie aan zet. Hubert en zijn zoon Huub zwaaien er de scepter.

Nog altijd op dezelfde locatie als toen in 1899, aan de Notaris Stephanus Roesstraat 28 in Winssen, vind je bij De Arend de herkenbare ‘durpse gezelligheid’. Het ons-kent-ons-gevoel dat in Winssen heerst, wordt voortgezet in de gasterij, catering, evenementen en sinds kort ook in het restaurant. Huiselijke intimiteit voert er de boventoon, terwijl je wordt verrast met bijzondere smaken die met de grootste zorgvuldigheid wordt geserveerd.

“Wij zijn sfeer- en smaakmakers sinds 1899”

Tweede keuken voor catering en evenementen
In het pand aan de Notaris Stephanus Roesstraat had de familie Tromp lange tijd ‘slechts’ één keuken voor het gehele bedrijf – dus catering en gasterij. Als er veel cateringklussen op een dag waren, kon de keuken niet worden gebruikt voor de partijen in huis. Dat is zonde, want dan stonden de zalen praktisch leeg.

Dat was de reden om een tweede keuken, bedoeld voor de catering, in te richten in een pand op de hoek van Notaris Stephanus Roesstraat met de Van Heemstraweg. Sinds enkele maanden wordt daar volop gekookt voor devcatering en evenementen. Met als gevolg dat er in de drie zalen van De Arend weer meer gedaan kan worden.

Zodoende kwam het idee om in het voorhuis een restaurant te beginnen. Daar hebben we vaker over gesproken, dat we dat graag zouden willen. Dit is het moment.”

Restaurant de Arend
Sinds eind juli is de langgekoesterde droom van de familie Tromp in vervulling gegaan, de opening van een a la carte restaurant in Winssen. Na enkele proefsessies in juni, was het op 24 juli tijd voor de eerste en officiële avond als restaurant.

Het idee was al enkele jaren geleden geboren, maar vanaf eind 2018 zijn de plannen voor de opening van een restaurant concreet geworden. Weken- en maandenlang werd er gebrainstormd, getekend en ontworpen. Allemaal om het concept wat de familie Tromp en nieuwe (Winssense) chef-kok Davy Kersten in hun hoofd hadden, vorm te geven.

Hiervoor is het interieur van het voorste gedeelte van het pand aan de Notaris Roesstraat flink aangepakt en vernieuwd. Het moest voornamelijk huiselijk, toegankelijk en intimiteit zijn. Samen met dorpsgenoot en binnenhuisarchitecte Anne Pröpper, werd het nieuwe interieur bepaald en gerealiseerd.

Vanaf het begin werd er gesproken over het concept bistro-plus. Wat volgens de familie Tromp een mix is tussen “even snel binnenkomen voor een hoofdgerecht” en gaan voor “een volledig verzorgd viergangendiner met wijnarrangement, je kunt het zo compleet maken als je wilt!”.

Voor de menukaart wordt waar mogelijk zo veel mogelijk met lokale producten gewerkt, wat voor de cateringtak wat lastiger is. Een lokale boer heeft namelijk niet zomaar vijftig kilo rundvlees liggen. Maar de kleinere aantallen die de lokale boer wél heeft, kunnen in het restaurant snel en makkelijk worden aangeboden op de menukaart.

Restaurant de Arend is van woensdag tot en met zondag vanaf 16.00 geopend voor borrel en diner. Reserveren kan telefonisch via 0487-521265 of online via www.dearendwinssen.nl

67565688_2267815326605940_3031951546075054080_o.jpg

Laat een bericht achter